منتديات الساده الأشــــراف العباســيين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بعد عناء تم كشف سر الكفته المشويه على الفحم

اذهب الى الأسفل

بعد عناء تم كشف سر الكفته المشويه على الفحم Empty بعد عناء تم كشف سر الكفته المشويه على الفحم

مُساهمة  زكريا محمد وحيد الجمعة نوفمبر 26, 2010 6:59 pm


السر ده عرفته بعد مجهود جامد قوى قوى قوى
بس مش خساره فيكم علشان الرجاله بس ماتقولش أنهم بيعملوا اللى مانعرفش نعمله
و على فكره راجل هو اللى اكتشف السر ده و قالهولى

المكونات دى لكيلو لحمه و يقاس عليها عند زيادة الكمية
1- اللحمه تكون مفرومه فرم خشن مش ناعم
2- يضاف 20% دهن بتلو (من عند الجزار أسمه نطر)
3- تتبل الكفته بملح و فلفل و بشر بصله متوسطه مصفاه تماما من المياه لإننا هانحتاج الميه عند الشوى يعنى احتفظى بيها
4- معلقتين برغل ينقعوا فى ماء لمده ساعه ثم يصفوا من الماء تمام و يتم فرمهم مع اللحم و البصل
5- يقسم الكيلو على حسب عدد الأسياخ و يوضع على شكل كرات فى الثلاجه لمده 3 ساعات
6- فى طبق او صينيه ضعى مياه البصل و عليها معلقه بيكربونات صوديوم (بيكينج باودر)
طبعا فى ماده تانيه بتستخدم لكن صعب تلاقيها عند أى عطار عموما هاقول عليها اللى يقدر يجيبها يحطها بدل البيكربونات اسمها (عطرون) و هى على شكل الملح الخشن و يتم تذويبها فى ماء و تصفيتها من الشوائب و طبعا يفضل إذابتها فى ماء البصل
7- طلعى الكفته من التلاجه قبل الشوى على طول و تمسكى قطعه الكفته على ايدك و تحطى السيخ عليها من المنتصف و تضغطى اللحمه عليها و تبدى تفرديها على السيخ بالضغط المتواصل لفوق و تحت لحد ماتتفرد على السيخ بالسمك المناسب ماتبقاش تخينه قوى و لا رفيعه و الأهم بعد ماتفرديها بللى ايدك بميه البصل اللى عليها كربونات او عطرون و اضغطى على مسافات متباعده بصوابعك علشان تعملى فروق فى السيخ ماتبقاش الكتله كلها حته واحده ده بيقلل من وزن الكفته على الشيخ و ماتقعش
(فايده البيكربونات أو العطرون انه بيخلى اللحمه تتماسك بسرعه اول ماتشم النار و بكده تقدرى تشمعى السيخ بسرعه و تقلبى الجنبين و بعدها تسويه براحتك بقى بعد ماتماسك)
بعد ماتشيلى السيخ اللى استوى فى صينيه مفروشه بالعيش و عليه بقدونس متقطع حطى الكفته و غطيها و حطيها فى فرن البوتجاز و اقفلى عليه و هكذا لحد ماتخلصى المقدار كله

أحلى كفته ممكن تاكليها فى البيت و أرخص طبعا من اى محل و أنضف و نسخه طبق الأصل بل أفضل فى الطعم و طبعا ده على حسب نوع اللحم

طبعا فى حاجه تانيه بتتحط على الكفته اللى بتخلى الناس ماتقبلش طعم اى كفته غير من المحلات
الماده دى هى محسن طعم أسمها مونوصوديوم أو ملح صينى تشبه السكر فى شكلها و موجوده فى الهايبرات الكبيره زى كارفور مثلا الكيلو ب 20 جنيه و طبعا ده يفضل عندك سنه و اكتر لأنك بتحطى معلقتين بس على الكيلو منه

الكلام ده ماحدش هايلاقيه على النت غير هنا و لا حد يعرف السر ده غير صنايعية الكباب و الكفته فقط

زكريا محمد وحيد
زكريا محمد وحيد

عدد المساهمات : 1167
تاريخ التسجيل : 16/10/2010
العمر : 74
الموقع : العباسيه القاهره

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى